Logo
OK JILEMNICE – klub orientačních sportů

Ohlédnutí za sezónou

19. října 2023 | Aleš Malý

Sezóna za rok 2023 se nám pomalu ale jistě blíží ke konci, takže by bylo dobré si připomenout nějaké ty naše úspěchy.

Začneme prvním mistrovstvím v tomto roce a to MČR v nočním OB, které se konalo 15.4. v Petrohradě. Nejlepší naše výsledky zaznamenaly juniorky v kategorii D20:
1. místo Anička Karlová
8. místo Ema Gottsteinová

Dále se konalo MČR na klasické trati (10. – 11.6. v Neslovicích), kde patřila mezi nejlepší Anička Kynčlová v kategorii D16 (krásné 14. místo), a znovu zazářila Anička Karlová, která vyhrála s pětiminutovým náskokem v D20.

Svými skvělými výkony si Anička Kynčlová vyběhla nominaci na MED do Bulharska (23. – 25.6.). Byla to její první zkušenost na mezinárodní úrovni, přivezla si krásná umístění, jak ze sprintu (20. místo), tak z klasické trati (22. místo).

První týden v červenci se Anička Karlová zúčastnila MSJ v Rumunsku. Patřila mezi opory české reprezentace, byla členkou stříbrné štafety, kdy výborně zaběhla na svém prvním úseku. Neztratila se ani v ostatních závodech, 8. místo obsadila ve sprintu a na klasické trati, 13. místo na krátké trati a 5. místo ve sprintových štafetách.

V srpnu se v okolí Nedamova uskutečnil Světový pohár, kde nás poprvé v kariéře reprezentovala Anička Karlová a běžela fantasticky. Na krátké trati se umístila na 34. místě a na klasické na 17. místě. Z obou závodů brala body do SP.

Po letních prázdninách se nám konalo MČR na krátké trati (16. – 17.9. v srdci Žďárských vrchů).
Zas a znovu naše Anička vyhrála ve své kategorii D20. Tentokrát se dařilo i chlapcům, a to Matějovi Třešňákovi v H16, který si doběhl pro krásné 7. místo, ale jenom 23 vteřin za třetím a 1:25 za prvním, což nasvědčuje tomu, že má Matěj skvělou formu. V H20 si Ondra Valenta zaběhl pro 17. místo.

Poslední mistrovství jednotlivců se konalo 30.9. v Opavě: MČR ve sprintu. A i zde máme pár úspěchu. V D16 se Anička Kynčlová umístila na 8. místě, s pouze minimální ztrátou na první (30 vteřin). V D20 zvítězila Anička Karlová a potvrdila tak svou roli velké favoritky.

Neminuly nás ani týmové závody.
První mistrovství bylo MČR štafet ve sprintu taktéž v Opavě. Tady se nám celkem zadařilo v kategorii DH21. Štafeta běžela ve složení Anička Karlová, Dan Salaba, Ondra Valenta a Anička Kynčlová (připomínám, že je Anička prvním rokem v kategorii D16), a výborným výkonem vybojovala 12. místo (z 38 štafet).

14.10. v malé obci Krouna se konalo MČR a Veteraniáda štafet. Zde se nám ukázali naši nejstarší v H195 krásným 6. místem. Štafetu běželi Pepa Erlebach, Evžen Malý a Standa Kynčl. Musíme zmínit i kategorii D14, kde se štafeta VČO s naší Pájou Salabovou umístila na 3. místě.

Další den 15.10. bylo MČR a Veteraniáda klubů. Naši veteráni znovu předvedli, že jim to ještě pořád běhá a ve složení Pepa Erlebach, Vlasta Zlesáková, Kačka Karlová, Eva Horynová a Standa Kynčl si doběhli pro 4. místo.

To byly všechny mistrovství tohoto roku, doufám, že jste si je všichni užili a těšíte se na další.
Tímto, ale ještě nekončíme. Máme tu úspěchy ze žebříčku A i B.
Žebříček A.
D16 – 4. místo Anička Kynčlová
D20 – 1. místo Anička Karlová
V H20 si znovu pro licenci A doběhli Dan Salaba (21. místo) a Ondra Valenta (25. místo).
Žebříček B.
D14 – 11. místo Pája Salabová = licence A
D16 – 7. místo Anežka Malá = licence A
H16 – 1. místo Matěj Třešňák = licence A

Všem moc gratuluji, byli jste skvělí!
A ještě jednou velká gratulace naší čtyřnásobné mistryni v roce 2023 Aničce. Jsi hvězda! Odpočiňte si, nalaďte formu a příští sezónu na viděnou!
Anežka Malá

ohlednuti za sezonou 2023
ohlednuti za sezonou 2023